Brigádnici v rámci letného tábora opravujú Domov sociálnych služieb v Osadnom

11.08.2005 Snina

Osadné/Snina 11.augusta (TASR) - Pomoc pri skrášľovaní objektu Domova sociálnych služieb (DSS) v Osadnom v okrese Snina je cieľom 12. ročníka letného tábora ...
Osadné/Snina 11.augusta (TASR) - Pomoc pri skrášľovaní objektu Domova sociálnych služieb (DSS) v Osadnom v okrese Snina je cieľom 12. ročníka letného tábora ADRA. Zúčastňuje sa na ňom denne tridsať ľudí vo veku od 18 do 50 rokov.

Účastníci tábora prerábajú priestory jedálne DSS, v ktorej vymenili drevenú podlahu za dlažbu na betónovom podklade. Brigádnici zároveň natierajú strechu objektu, opravujú oplotenie a bránu. \"Práce prispôsobujeme počasiu, v prípade dažďa sa snažíme orientovať na robotu vo vnútri domova, \" uviedol dnes pre TASR ekonóm DSS Pavel Cenkner. Dodal, že opravy, ktoré naplánovali do 17. augusta, si vyžiadajú približne od 250 do 300 tisíc korún.
Podľa Daniela Dräxlera z Občianskeho združenia ADRA, ktoré tábor pripravilo, sa pustia ešte do opravy omietok, náterov altánku, preliezačiek, potrubí, lávky cez potok a pod.
V DSS v Osadnom je v súčasnosti umiestnených 70 obyvateľov s telesným a mentálnym postihnutím vo veku od troch do 33 rokov, z toho je 13 ležiacich.
 

Vyberte región